Šuplíčky

aplikace (4) do kuchyně (5) fimo (6) hračky (4) kabelky (3) kapsičky (5) obaly (1) ostatní (1) panenky (1) patchwork (16) pro děti (5) rodina (2) šité šperky (3) šperky (5) TILDA (1) vánoce (5)

úterý 20. srpna 2013

Další závislost má jméno FIMO...


Nečekaně, pomalu, skoro plíživě se objevila další závislost. Říká se jí FIMO. 
Monika a já
Když jsem před nějakou dobou tuto polymerovou hmotu objevila, věděla jsem, že to vyzkouším, ale myslela jsem si, že tím to skončí. Dopadlo to úplně jinak. Loni jsem si koupila strojek s tím, že si to na chatě zkusím, abych si "rozšířila obzory." Vyrobila jsem pár kousků... (a to doslova) a zase to schovala. 
Skutečný "FIMOháček" do mě zasekla až Monika Brýdová, protože jsem na jejích stránkách viděla, co všechno se z této hmoty dá vyrobit. Věděla jsem, že pořádá "Fimokurzy na Monínci", kde se začátečnice i pokročilé fimařky učí různé techniky, ale nenapadlo by mě, že se jednoho takového kurzu zúčastním i já. 

Když v červenci Monika napsala, že se jí uvolnilo místo na jednom z kurzů, projevila jsem nesměle doma zájem, že bych ráda jela. Netušila jsem, že se mi to splní, bylo to totiž docela narychlo. Můj přítel zareagoval naprosto skvěle slovy: "tak jeď, já ti to koupím k narozkám..." Nemohla jsem věřit, že tam pojedu, těšila jsem se jako malá holka na Vánoce.  

Sbalila jsem se a 20. července kolem oběda vyrazila směr Monínec - chata Čertovka. Cesta byla fajn, měla jsem navigaci (a díky Bohu za ni), bez ní bych to hledala dlouho, protože mi to tam připadalo jako na konci světa. Když jsem dorazila, výhled mě zcela ohromil!!!!

pančitelka v akci a extrudér české výroby
Dál se nebudu rozepisovat, co se dělo jednotlivé dny, protože program byl VELMI bohatý... důležité je, že to bylo MOC FAJN. 
moje rozpracovaná hmota
 
skvělá parta
Sešla se skvělá parta holek, které s velkým zájmem dělaly to, co je baví - "fimovaly" a to často do pozdních nočních hodin (tzv. mimo "pracovní dobu"). 
 



v zápalu boje...






Krize mě potkala v úterý, kdy se mi rozbil strojek na hmotu --> když jsem zjistila, že se přestal točit, bylo mi to vyloženě líto... bez strojku totiž nic neuděláte. Můj zachránce má jméno Monika Brýdová (jak jinak :)) ), která mi půjčila svůj náhradní strojek... za což jí ještě jednou MOC děkuju! 
jedny brýle někdy prostě nestačí :))

já, jako "modelka a mé prvotiny :)







 Moje první  kousky nejsou sice dokonalé, ale mému okolí se líbí a přiznám se, že jsem ani netušila, že uslyším tolik chvály (nejvíc mě potěšila pochvala od mých rodičů, kteří nechválí moc často, většinu věcí totiž berou jako samozřejmost...).

Už radši končím se psaním... tady jsou mé první "fimozačátky" a určitě nejsou poslední. Objevila jsem prostě další závislost, ze které se rozhodně nehodlám léčit! A za všechno může Monika Brýdová, která nejen mě, svým přístupem k "výuce" a hlavně svým nadšením  pro FIMO prostě nakazila.... :D



přívěsek a 2x naušnice
 

první kaleidoskopy... omlouvám se za kvalitu fotky     








nahoře jsme jedly, dole se koupaly
kdo chtěl mohl si 2x denně zacvičit

12 komentářů:

  1. To je nádherný příspěvek. Kolik to stálo? Na jak dlouho to bylo? To by se líbilo mně i dcerkám. A Monínec jsme měly ještě loni nedaleko...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) a cena je slušná 3790 Kč za týden (od soboty do soboty)...

      Vymazat
  2. Danuš jsi šikulkáááá!!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Danko páááni, keď som si pozrela Tvoje, že prvotiny...to sa takto da niečo perfektne vyrobiť hneď na začiatok?, bola moja reakcia... Ja sa radšej do toho ani nepúšťam, fakt to treba vidieť, aj keď ma to veľmi láka :-) Pozdravujem a prajem krásne dni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Merynko díky moc... opravdu jsem to nikdy nedělala a jde to samo,když máš dobrou učitelku. SOuhlasím s Tebou, je lepší to vidět naživo... pak to jde samo ;)

      Vymazat
  4. Fimo je koukám pěkná závislost. Já jsem zatím "Fimař" teoretik, ale takových činností mám spoutu. Snad jednou. Máš to nádherné! Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsem byla teoretik... a neříkám, že teď nejsem, myslím, že jsem "teoretik s malou praxí" :D

    OdpovědětVymazat
  6. Už jsem to zkusila, ale já se fakt musím držet zpátky, protože bych byla už dávno vystěhovaná!! :o)))

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem teď nedávno začala s fimem, ale tohle je naprosto dokonalé :) potřebuju ještě potrénovat. Děkuji za inspiraci :)

    Kristy
    http://denikzrzky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji a nemáš zač, za všechno, co zatím umím vděčím Monice Brýdové... doporučuji ti jakýkoliv její kurz ;)

      Vymazat
    2. Určitě by se mi hodil :) Děkuji za tip!

      Kristy
      http://denikzrzky.blogspot.cz/

      Vymazat

Díky za návštěvu, zajímají mě vaše názory a reakce, takže pokud mi zde necháte komentář, budu moc ráda.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...